صفحه نخست
درباره ما
طراحی
هنر
ارتباط با ما
درباره ما

صفحه نخست

درباره ما

طراحى

موسیقى

هنر

ارتباط باما

www.pezhman.net

© 2016 All Rights reserved PEZHMAN Designworks

ویولن 


 جذابیت ویولن، از یک بعد با سادگی و مینیمالیسم ذاتی که در ساختار و پیکره این ساز وجود دارد، تا پیچیدگی های گسترده و عمیق در تکنیک ها، توان اجرای بالا و تاثیرگذاری عمیق از بعد سونوریته، قابل تامل است. شخصیت رمزگونه، پارادوکس های اشاره شده و بالاخره نوای مسحور کننده ویولن، همواره مورد توجه بوده است. سادگی و بی آلایشی ذاتی این ساز، نوازندگی این ساز را به مثابه رام کردن اسب سرکش و اصیلی نموده است که در بدو امر، کمترین علاقه ای به سواری دادن به راکب ندارد. نوازندگی ویولن را شاید بتوان رام کردن یکی از اصیل ترین نژادها که در عین حال، خوی تند و زهردار خود را همچنان داراست، دانست. با نگاه از بعد فنی و مهندسی، باز هم جنبه های پیچیده و پیشرفته این ساز نمود می کند. تخته انگشت گذاری ویولن را شاید، بتوان به کولیس تشبیه کرد. چنان که نحوه انگشت گذاری و اجرای فواصل، تغییر پوزیسیون ها و اجرای فلاژوله و... همگی دقت های ابزار دقیقی چون کولیس را یادآور هستند. سخن راندن در این باب، طبعا شایسته بزرگان و شایستگان این عرصه است، لیکن علاقه و شیفتگی ما، مسبب ایراد چند سطر در این مبحث گردید.

استاد حسین علیزاده
سه تار ساخته استاد جلیلوند

سه تار


  حس متقابل و فضای حاکم بین نوازنده و سه تار، از چند جهت قابل بررسی است. از نقطه نظر حجم صدا، سه تار سازی محجوب و با صدادهی نسبتا کم است. چه همین ویژگی آن را محبوب طبع بسیاری دوستداران موسیقی نموده است. رنگ صدایی که بسیاری واژه "نجیب" را برای آن مناسب دانسته اند، ارتباط بسیار نزدیک نوازنده با ساز، از حیث نوع مضراب و همچنین تکنیک های دست چپ، از دیگر مشخصات قابل اشاره است. فعالیت های مستمر و توام با خلاقیت و نوآوری استاد جلال ذوالفنون، چه در بخش نوازندگی و چه در بخش تهیه و تنظیم قطعات، فصل جدیدی را در حیاط این ساز رقم زد. سادگی در ساختار قطعات، توجه به موسیقی فولکلور، گویش و بیان بسیار منحصر بفرد و شخصی ساز استاد (به گونه ای که شخصا اعتقاد دارم، در بهترین حالت نیز، نوای ساز ذوالفنون از شاگردان برجسته مکتب خود ایشان، قابل تمییز است.) و نهایتا روح حاکم بر اجراهای ایشان، پایه گذار جایگاهی یکتا برای ایشان در ارتباط با موسیقی ایرانی و سه تار شده اند. در نگرشی متفاوت، این ساز به ویژه مرهون تلاش ها و خلاقیت های نوین استاد حسین علیزاده است. به نظر نگارنده، فضای حاکم بر اجراهای علیزاده، و نیز در بعد ساخت و تنظیم قطعات، ضمن پایبند بودن به ردیف موسیقی ایرانی، همواره بیانگر شخصیت متمایز و پیچیده صاحب اثر است. این فضا در پاره ای موارد بسیار مجرد و درونگرایانه، و در اوج زیبایی در ذهن شنونده نقش می بندد. صلابت و شکوه مضراب ها، بهره گیری از توانایی های چشمگیر تکنیکی و درک بالای هنری را، می توان شاخصه های آثار علیزاده دانست. بی شک، درجایی که سخن از سه تار به میان می آوریم، نام این دو بزرگ، همواره پهلو به پهلوی این ساز به میان می آید.

  

یهودی منوهین

نایجل کندی

آنه سوفی موتر

لوچیانو پاواروتی

ساز تخصصی ایرانی: سه تار

ساز: ساخته استاد محمدرسول جلیلوند

شاخه: ردیف موسیقی ایرانی، فولکلور

مدت فعالیت: ١٨سال

تحت نظر جناب آقای علی اشرفی

علایق: حسین علیزاده، جلال ذوالفنون، کیهان کلهر، خلیل عالی نژاد، هابیل علی اف، داریوش طلایی

ساز تخصصی: ویولن

شاخه: کلاسیک، باروک و...

مدت فعالیت: ١٤سال

تحت نظر استاد بلند پایه جناب آقای رضا عالمی

علایق: یوهان سباستین باخ، آنتونیو ویوالدی، لودویک وان بتهوون، ولفگانگ آمادئوس موزار

  

آلبوم تصاویر

در این بخش تصاویری از هنرمندان و بزرگان موسیقی به نمایش گذاشته می شود

یهودی منوهین، آنه سوفی موتر، نایجل کندی، لوچیانو پاواروتی، آندره آ بوچلی، سارا برایتمن، یانی، ونجلیز، جیمز هیتفیلد، یوهان اینگوی مالمستین، اریک کلپتون، دیوید گیلمور، جو ستریانی، حسین علیزاده، هابیل علی اف، کیهان کلهر، محمدرضا شجریان و...